4 ярких и полезных блюда из хурмы, которые вы еще не пробовали

Хурма не тільки смачна, але й корисна, головне — знайти самий смачний сорт.

Буррата, хурма, базиліковим масло

ресторан Kuznya, шеф-кухар Руслан Закіров

Вам знадобиться:

  • сир буррата — 1 шт .
  • хурма — 110 г
  • базиліковим масло — 30 г
  • сіль — 1 г
  • олія оливкова — 10 г

Спосіб приготування:

Хурму очистити і нарізати великими кубиками. Викласти буррату на подушку з базилікового масла, навколо покласти кубики хурми, злегка посолити і приправити оливковою олією.

Вершкова буратта з пряною хурмою

ресторан JOY, шеф-кухар Антон Патанькин

4 ярких и полезных блюда из хурмы, которые вы еще не пробовали

Вам знадобиться:

  • буррата — 125 г
  • хурма — 90 г
  • салатна заправка — 5 г
  • мед — 5 г
  • пекінський соус — 10 р
  • кешью — 7 г
  • чилі — 4 г
  • кінза — 3 г
  • рукола — 7 г

Інгредієнти для салатної заправки:

  • лимонний сік — 300 г
  • мірін — 300 г
  • олія оливкова — 600 г

Спосіб приготування:

Буратту викласти в тарілку. Хурму нарізати великими шматками, заправити пекінським соусом і викласти на тарілку поряд з бураттой.
Зверху викласти руколу. Салату змішати заправку з медом, отриманою сумішшю полити салат зверху. Прикрасити страву кінзою, чилі і кешью.

Салат з хурмою, шпинатом і іспанським хамоном

ресторан JOY, шеф-кухар Антон Патанькин

4 ярких и полезных блюда из хурмы, которые вы еще не пробовали

Вам знадобиться:

  • шпинат — 20 г
  • авокадо — 20 г
  • огірок — 20 г
  • помідори черрі — 20 г
  • хурма — 90 г
  • хамон — 30 г
  • горгонзола — 20 г
  • салатна заправка — 30 г
  • мед — 10 г
  • сіль — 1 г
  • редис — 4 г
  • кінза — 4 г

Інгредієнти для салатної заправки:

  • лимонний сік — 300 г
  • мірін — 300 г
  • олія оливкова — 600 г

Спосіб приготування:

На листя шпинату викласти нарізані середнім кубиком огірки, авокадо і помідори черрі. Салатну заправку змішати з медом і полити зверху салат. На овочі зверху викласти шматочки хурми, сиру і хамона. Прикрасити салат слайсами редиски і листям кінзи.

Крамбл з хурмою

ресторан Molto Buono 2.0, шеф-кухар Ильназ Іскаков

4 ярких и полезных блюда из хурмы, которые вы еще не пробовали

Вам знадобиться:

  • хурма — 10 г
  • вершкове масло — 10 г
  • мигдальна борошно — 20 г
  • карамель — 2 г

Інгредієнти для пюре з маракуї:

  • пюре з маракуї — 100 г
  • табаско — 2 г
  • вода — 50 мл
  • цукор — 10 г

Інгредієнти для кокосового ганаша:

  • хурма — 10 г
  • вершки (33%) — 500 мл
  • кокосове молоко — 400 мл
  • желатин — 5 г
  • глюкозний сироп — 70 г

Спосіб приготування:

Для початку приготувати крамбл. Для цього необхідно розтопити вершкове масло, змішати його з мигдальною борошном, розкачати і випікати в розігрітій до 170°С духовці близько 10-15 хвилин (до готовності). Дістати і остудити.

Далі зробити пюре з маракуї. У сотейнику необхідно змішати фруктове пюре з водою і цукром, довести до кипіння. Потім додати табаско, желатин, ретельно перемішати і остудити.

Приготувати кокосовий ганаш. Спочатку потрібно замочити желатин в холодній воді. У сотейнику змішати кокосове молоко, вершки (250 г) і довести до кипіння. Остудити до 70°С, додати желатин, ретельно перемішати. Коли суміш стане кімнатної температури, можна додати решту вершків, ще раз ретельно перемішати і залишити на 12 годин. Потім отриману масу необхідно збити в міксері.

Можна збирати блюдо. За допомогою формувального кільця викласти на тарілку крамбл, посипати зверху вибуховою карамеллю. Взяти кондитерський мішок і додати на тарілку у вигляді крапель пюре з маракуї і кокосовий ганаш. Хурму нарізати на частини і красиво викласти зверху.


Напишіть відгук

%d блогерам подобається це: