Продукт недели: черная редька

Ви хоч раз пробували чорну редьку? А зараз самий сезон. З неї можна зробити масу смачних і дуже корисних страв. Іспанський салат, пельмені, сирні вафлі та інші оригінальні варіанти. Але її головне достоїнство — лікування. Наприклад, з неї можна приготувати ефективний сироп від кашлю. Про інші корисні властивості чорної редьки читайте в матеріалі Passion.ru.

5 цікавих фактів

  1. Сьогодні редька рідко виявляється в меню. А даремно. Цей доступний овоч з вираженим лікувальним ефектом містить багато вітамінів, мікроелементів і фітонцидів. Сама ж корисна з усіх редек — чорна. За антимікробною ефекту її ставлять на один щабель з часником, хріном, цибулею. Редька заслуговує того, щоб стати невід’ємною частиною вашого раціону.
  2. Обережність варто дотримувати лише при гастриті з підвищеною кислотністю, виразкової хвороби та після перенесеного інфаркту. Також не варто налягати на редьку вагітним (а от лікуватися від кашлю при необхідності потрібно!).
  3. Чорну редьку зазвичай їдять у салатах в натертому або подрібненому вигляді. Саме так в ній зберігається максимум корисних речовин. Однак з редькою можна приготувати безліч яскравих і незвичайних страв. Її маринують, обсмажують, варять і роблять пюре або додають в супи. Редьку можна змішати з овочами і зробити вітамінний салат, нарізати тонкі чіпси і з’їсти з густим соусом, змішати з медом і отримати островато-солодкий десерт, відварити з гарбузом і приготувати пюре. На смак чорна редька нагадує редис.
  4. Біла м’якоть островатая і хрустка, можна розрізнити вершкові відтінки, натяк на хрін та ріпу. Деякі не люблять редьку через гостроти і гіркоти. Однак на цей рахунок є ряд лайфхаков, завдяки яким коренеплід знайде більш м’який смак.
  5. Ретельно відмийте велику редьку в окропі, навіть можете її покласти у воду на деякий час. Зріжте хвостик, щоб він був досить стійким. Зріжте верхівку, а потім виріжте ножем конусоподібну глибоку воронку. Густо змастіть стінки воронки медом. Через деякий час вона почне виділяти сік. Його-то і треба пити по столовій ложці кілька разів в день. Кашель і біль у горлі пройдуть досить швидко.

Салат з кмином

Продукт недели: черная редька

Вам знадобиться:

  • 1 чорна редька
  • 2 зубчики часнику
  • 2 моркви
  • 0,5 лимона
  • оливкова олія
  • щіпка кмину

Як приготувати:

Коренеплоди почистити за допомогою щіточки, натерти на самій дрібній тертці, подрібнити часник і волоські горіхи. Всі інгредієнти перемішати. Посолити, заправити лимонним соком і оливковою олією. Зверху посипати кмином — не перестарайтеся.


Напишіть відгук

%d блогерам подобається це: