Запечені овочі та гриби – чудовий гарнір до м’яса. Вони багаті смаком, який можна посилити, наприклад, за допомогою часнику.

Загальні поради

  1. При покупці вибирайте гриби одного розміру, щоб вони готувалися рівномірно.
  2. Для подрібнення часнику використовуйте спеціальний прес.
  3. При використанні бальзамічного оцту стежте за приготуванням, оскільки він може підгоріти.
  4. Якщо ви не любите орегано, його можна замінити іншими сушеними спеціями, наприклад, чебрецем, розмарином або базиліком.
  5. Якщо ви любите гостре, додайте дрібку меленого червоного перцю.
  6. Щоб додати хрусткої текстури, використовуйте кедрові горішки або рубаний мигдаль.
  7. Гриби ідеально підійдуть як до м’яса, так і до риби.

Інгредієнти:

  • пів кілограма печериць;
  • 10 зубчиків часнику пропустити через прес;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 2 столові ложки бальзамічного оцту;
  • 2 столові ложки дрібно тертого сиру пармезан(або будь-якого іншого твердого сиру);
  • 1 чайна ложка сушеного орегано;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1/2 чайної ложки чорного перцю;
  • свіжа порізана петрушка для сервірування.

Рецепт

Розігрійте духовку до 200 градусів і застеліть деко фольгою.

У великій мисці змішайте гриби, часник, оливкову олію, орегано, сіль, перець і приправи, та як слід все добре перемішайте . Розкладіть їх в один шар на деко.

Випікайте протягом 15 хвилин. Налийте зверху бальзамічний оцет, перемішайте з грибами і рівномірно посипте сиром. Запікайте ще 10 хвилин або поки гриби не стануть м’якими, а бальзамічний оцет не потемніє.

Наріжте свіжу петрушку і прикрасьте нею страву. Подавайте гриби з м’ясом або рибою. Смачного!


1 коментар

таня · 06.02.2019 о 03:29

Отличный рецепт.

Напишіть відгук

%d блогерам подобається це: