Продукт недели: мандарин

Мандарин – головний символ нового року. Навіть шампанське за пояс заткне. А ще різновидів мандаринів так багато і кожен любить свій сорт. Ми вирішили розповісти вам про мандарини докладніше, а ви читайте і їжте!

5 цікавих фактів

  1. Батьківщиною цих цитрусових фруктів є Південно-Східна Азія. Але зараз їх масовим вирощуванням займаються багато країн, а саме: Абхазія, Азербайджан, Алжир, Бразилія, Грузія, Єгипет, Індія, Іспанія, Італія, Китай, Корея, Марокко, Мексика, Росія (Кавказ, Краснодарський край і Крим), США, Туреччина, Франція, Японія.
  2. А чи знаєте ви скільки в день можна з’їсти цього фрукта? Навіть якщо ви дуже любите мандарини, майте на увазі: від 4-5 штук – норма для дорослих, а дітям 1-2 штуки бажано віком від 3 до 5 років.
  3. Сонячний фрукт дуже корисний для здоров’я: допомагає впоратися з кашлем, покращує роботу дихальної системи і зміцнює серцево-судинну. Так само він нормалізує кровообіг, сприяє очищенню крові, зміцнює судини.
  4. Свіжовичавлений сік чудово втамовує спрагу, покращує роботу органів дихання, допомагає при бронхіті та астмі.
  5. Шкірки мандарина використовують в аромотерапії. Цитрусовий аромат добре бореться з безсонням і заспокоює нервову систему. Аромат мандарина добре поєднується з маслами інших цитрусових, а також з маслом бергамота, гвоздики, кориці, лаванди і мускатного горіха.
Рецепт приготування курки з мандаринами

Продукт недели: мандарин

Вам знадобиться:

  • Курячі гомілки – 800 г
  • Мандарини 2-3 шт
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Суміш перців і приправ за смаком
  • Корінь імбиру – 1,5 см
  • Часник -1 зубчик
  • Сіль – за смаком

Приготування:

Мандарин промийте, висушіть і натріть цедру на тертку. Відіжміть сік в сотейник. Туди ж закиньте цедру і натертий імбир. Трохи прогрійте масу. Додайте в маринад соєвий соус (можна додати 1 ч. ложку меду). Помийте курячі гомілки – і занурте в маринад на 15-20 хвилин. Додайте трохи суміші перцю і приправ та перемішайте.
А тепер робимо другий маринад. Поріжте цибулю-часточками.
Викладіть курку у форму для запікання, викладіть цибулю і залийте маринадом. Посоліть.
Розігрійте духовку до 200 градусів і відправте туди деко зі стравою. Запікати курку 40-45 хвилин.
Подавати з соєвим соусом.


0 коментарів

Напишіть відгук

%d блогерам подобається це: