Як вибрати торт на день народження

День Народження складно собі уявити без торта — головного атрибуту свята. Цей десерт люблять і дорослі, і діти, але останні завжди чекають його з особливим нетерпінням. Всі батьки знають, що порадувати дитину і зробити її свято незабутнім просто — слід тільки замовити торт в Києві. Але який вибрати? Існує безліч видів тортів, що відрізняються за смаком, начинкою, формою і дизайном — від простих коржів, просочених джемом або згущеним молоком, до багатошарових конструкцій, прикрашених фруктами, написами або фігурками улюблених мультиплікаційних персонажів. Як же не розгубитися,  вибираючи торт на День Народження дитини, і замовити саме те, що потрібно?Як вибрати торт на день народження

Перш за все, слід орієнтуватися на смаки дитини, і враховувати її інтереси. Так, дитина, що захоплюється футболом, буде рада торту у формі футбольного м’яча, дівчинка-балерина — торту з фігуркою танцівниці. Не варто забувати і про якість — святковий торт повинен бути приготовлений з натуральних інгредієнтів.
Дитячий торт на День Народження можна купити, вибравши з універсальних десертів, що знаходяться у продажу, але краще, якщо він буде ексклюзивним і оригінальним, приготованим кондитерами за індивідуальним замовленням. Фантазія при цьому практично нічим не обмежена!

Види тортів

Залежно від способу приготування розрізняють наступні види тортів:

  • цілісні торти (печуться цілком);
  • збірні торти (складаються з декількох коржів);
  • каркасні торти (каркас і начинка готуються окремо).

Найбільш популярними є збірні торти, які збираються пошарово, завдяки чому досягається максимально досконалий смак і дизайн десертів. Великою популярністю також користуються каркасні торти, свого часу придумані італійськими кондитерами.

Торти можуть відрізнятися за типом конструкції і бути одно-, дво- або триярусними. На Дні Народження найчастіше готують одноярусні десерти — вони легші і стійкіші. Дво- і триярусні конструкції частіше зустрічаються на  весільних  та  ювілейних тортах.

За формою торти можуть бути круглими, квадратними, прямокутними. Крім того, вони можуть мати складні конструкції і виготовлятися у вигляді кораблів, машин, цифр, метеликів, сердець і інших фігур.

Вибір основи

Ще один параметр, за яким розрізняються торти — це вид використовуваних коржів (основи). Так, коржі бувають:

  • пісочні (готуються на основі пісочного тіста);
  • бісквітні (м’які і пишні, часто готуються з горіхами, ваніллю, маком, какао та іншими інгредієнтами);
  • вафельні (готуються на основі шарів з вафель);
  • сирні (готуються з сиру і борошна, з додаванням ягід і фруктів).

Найпростішими в приготуванні вважаються вафельні коржі, які зазвичай поєднуються зі згущеним молоком або шоколадною масою. При цьому найбільш популярними є ніжні і повітряні торти з бісквітними коржами, з найрізноманітнішими начинками і кремами.

Вибір начинок

Смак торта багато в чому визначається його начинкою. Найбільш популярними вважаються такі начинки:

  • шоколадні;
  • ягідні і фруктові;
  • горіхові;
  • кремові;
  • ванільні;
  • сметанні;
  • йогуртові;
  • зі згущеним молоком.

Ці начинки, в свою чергу, діляться на підгрупи, які можна комбінувати і поєднувати між собою.

смачний торт на замовлення

Варіанти оформлення і прикраси

Відомо, що святковий настрій створює оформлення торта. Для прикрашання виробу можуть використовуватися:

  • мастика;
  • крем;
  • глазур;
  • помадка.

Дитячі торти найчастіше оформляються за допомогою мастики, яка дає можливість створювати дивовижний дизайн і реалізовувати найсміливіші побажання і ідеї. Також часто для оформлення використовується крем, який завжди виглядає виграшно, і при цьому є дуже смачним.

Що стосується глазурі і помадки, у них також є багато своїх шанувальників. Крім того, саме ці види оформлення можуть досить довго зберігати свої смакові властивості, що особливо важливо, якщо торт замовляється заздалегідь.

Зверніть увагу! Іноді каркас або елементи оформлення торта закріплюються за допомогою неїстівних деталей. Цей факт необхідно враховувати під час подачі десерту — адже це, перш за все, питання безпеки.

Розрахунок ваги

Вага торта безпосередньо впливає на його розмір, і, відповідно, вартість. Якщо відома кількість гостей, які будуть присутні на святі, слід передбачити по 150-200 грам торта на одного гостя.

Якщо заплановано приготування великого торта вагою більше трьох-п’яти кілограм, конструкція найчастіше оформляється в кілька ярусів. Якщо вага торта — понад шість кілограмів, для додаткової стійкості яруси оформляються на підставках.

Зверніть увагу на те, що оформлення торта надає йому вагу. І якщо крем зазвичай збільшує масу не більше ніж на 500 грам, то вага мастики може становити від 500 грам до трьох кілограм, залежно від декоративних елементів і дизайну.

Начинки також можуть бути легкими або важкими. Це означає, що, наприклад, кілограмовий торт з повітряної начинкою (чізкейк, суфле) буде більше за розміром, ніж торт такої ж ваги з важкою начинкою (медовик, наполеон).

Якість і терміни зберігання

Торти можуть мати різний термін зберігання. Так, кондитерські вироби можуть бути:

  • швидкопсувні;
  • тривалого зберігання.

До першої категорії відносяться десерти, при приготуванні яких використовувалися повністю або переважно натуральні інгредієнти, з мінімальною кількістю штучних добавок. Як правило, такі торти зберігаються не більше трьох діб.

Якщо термін зберігання перевищує три дні, швидше за все, в ньому присутні консерванти і стабілізатори.

Увага! Свіжий торт повинен мати солодкий запах, без кислих нот.

Купуючи торт, важливо звертати увагу на етикетку виробника, а не магазину, в якому він продається. Краще купувати свіжі торти, а не ті, термін зберігання яких закінчується на наступний день. Також бажано утриматися від покупок продуктів, що зберігаються під відкритим сонцем без упаковки.

Компоненти з буквою «E»

Для всіх батьків важливо, щоб торт був не тільки красивим і смачним, але і корисним для дитини. Відсутність шкідливих компонентів — одне з найбільших побажань. Бажано, щоб при приготуванні використовувалися натуральні інгредієнти — яйця, вершки, сир, масло, йогурт і інші натуральні продукти, а не їх замінники. Більш корисними вважаються торти з тонким шаром основи і великою кількістю ягід або йогуртової начинки. Для декору таких тортів можна використовувати свіжі ягоди, фрукти, горіхи, родзинки, чорнослив, курагу, шматочки натурального шоколаду.

Іноді при приготуванні тортів додаються компоненти, що позначаються літерою «Е». Найчастіше це:

  • барвники Е100-Е180 (застосовуються для забезпечення стійкості кольору);
  • консерванти Е200-Е297 (використовуються для недопущення швидкого псування кондитерських виробів);
  • стабілізатори та емульгатори Е400-Е496 (застосовуються для додання пишності десертів).

Ці компоненти можуть застосовуватися в невеликій кількості, але краще, коли при приготуванні тортів використовуються їх натуральні аналоги.

Рейтинг
( Пока оценок нет )
Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: