Яйцо Бенедикт, спаржа и шпинат

Ресторан «Лелека» і його шеф-кухар Мірко Дзаго дарують своїм коханим читачкам дивовижний рецепт легкого сніданку.

Вам знадобиться:

  • Куряче яйце – 1 шт.
  • Шпинат – 20 г
  • Вершкове масло – 5 г
  • Зелена спаржа – 20 г
  • Голландський соус – 20 г
  • Оливкова олія – 2 мл
  • Пластівці морської солі – 2 г
  • Перець чорний мелений – 1 г
  • Бріош – 1 шт (близько 50 г)
  • Салат мангольд – 1 г
  • Кервель – 1 г
  • Яблучний оцет – 1 ст. л.

Голландський соус:

  • Несолоне вершкове масло – 150 г
  • Яєчні жовтки – 2 шт.
  • Винний оцет – 1 ч. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

Голландський соус: для приготування соусу на водяній бані знадобляться невеликий сотейник і жаростійка миска. Наповнити сотейник водою наполовину і довести її до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму, але так, щоб вода продовжувала кипіти.
Розтопити вершкове масло на сковороді на повільному вогні, зняти з вогню відразу, як масло розтане. Помістити жовтки в миску і поставити її на водяну баню. Почати збивати жовтки віночком, збиваючи, влити винний оцет.
Продовжуючи збивати, влити тонкою цівкою розтоплене вершкове масло, збивати, поки маса не стане однорідною. Підсолити і поперчити соус, при необхідності зробити більш рідким, окропивши лимонним соком.

Яйце пашот: Наповнити невеликий сотейник холодною водою на третину, довести воду до кипіння. Додати у воду 1 ст. л. яблучного оцту, зменшити вогонь. Розбити яйце в невелику миску вилити яйце в сотейник з водою, паралельно створюючи воронку з води, розмішуючи її віночком.
Варити на повільному вогні 3-4 хв. Дістати яйце з сковороди шумівкою.

Яйце Бенедикт, спаржа і шпинат:

Спаржу очистити від шкірки, розрізати поперек на дві частини і бланшувати в киплячій воді. Листя шпинату обсмажити на вершковому маслі і з’єднати зі спаржею. На тарілку викласти скибочку brioschi, зверху – смажений шпинат зі спаржею і яйце пашот.
Викласти голландський соус навколо brioschi. Посипати яйце пластівцями солі і чорним перцем. Прикрасити блюдо листям кервелю і мангольда і верхівкою спаржі.


0 коментарів

Напишіть відгук

%d блогерам подобається це: