Для жителів Середньої Азії приготування смачного ароматного плову є своєрідною традицією, тому важливо крім знання рецепта правильно підібрати оптимальний посуд. Традиційно для цього використовують казан для плову, за допомогою якого можна приготувати безліч чудових страв, як на багатті, так і на домашній плиті. Магазин МІЙ Посуд є відмінним місцем для придбання справжнього татарського казана для втілення своїх кулінарних шедеврів. Продукція, виготовлена з високоякісного чавуну і харчового алюмінію, представлена брендом Біол в широкому асортименті. Весь посуд досить надійний, практичний і абсолютно нешкідливий для здоров’я людини. Купити казан Біол з відповідними розмірами і формою можна в інтернет-магазині МІЙ Посуд, перейшовши за прямим посиланням – https://moya-posuda.com.ua/catalog/kazany/

плов в чавунному казані

Яким повинен бути казан для плову

Вироби можуть відрізнятися не тільки матеріалом виготовлення, але і об’ємом, формою, а також товщиною дна та стінок. Хороший казан для плову повинен мати товщину дна і стінок не менше 1 см, округлу плескату форму з круглим дном. Посуд, призначений для домашнього приготування, має плоске дно для зручності застосування на плиті, не втрачаючи при цьому основних своїх якостей. Для домашнього приготування підійде казан об’ємом до 10 літрів, в разі ж готування для друзів і родичів на багатті, можна придбати посуд до 20 літрів.

Ідеальним для приготування вважається казан чавунний з напівсферичною формою, товстими стінками і щільно прилеглою кришкою. При цьому слід враховувати, що на відміну від нового казана, посуд, що має покрите жиром дно і стінки, більш практичний і надає стравам максимально вишуканий смак та аромат.

Особливості матеріалів виготовлення казанів

Найбільш поширеними є класичні казани з чавуну або алюмінію. Чавунні Казани Біол мають відмінну теплопровідність, і як якісне вино з роками стають ще краще. Оскільки з часом маслом забиває всі пори матеріалу, а шарами жиру покриваються стінки казана, плов або інші страви не пригорять, а м’ясо та рис будуть рівномірно нудитися, доходячи поступово до повної готовності і набираючи максимально приємний смак. Чавунні вироби можуть мати також емальовану антипригарну поверхню. Така поверхня запобігає корозії посуду, і не допускає пригорання їжі. Недоліком чавунного казана є його велика вага і крихкість при падінні.

Казан з алюмінію має набагато меншу вагу і більш приємний зовнішній вигляд, проте за іншими характеристиками поступається чавунному посуду. Казан з литого алюмінію Біол швидше нагрівається, і більше підходить для електричних і газових плит, хоча завдяки своїй невеликій вазі, такий посуд зручний також і для туристичного застосування. Оскільки алюмінію властиво окислення, щоб уникнути втрати смакових якостей продуктів, необхідно після приготування страви пересипати його в іншу тару. Мити казан з алюмінію слід дуже обережно, не заподіявши шкоди верхньому шару, оскільки матеріал досить м’який, і може дряпатися.

Категорії: РЕКОМЕНДАЦІЇ

0 коментарів

Напишіть відгук

%d блогерам подобається це: