Запечені овочі та гриби — чудовий гарнір до м’яса. Вони багаті смаком, який можна посилити, наприклад, за допомогою часнику.
Загальні поради
- При покупці вибирайте гриби одного розміру, щоб вони готувалися рівномірно.
- Для подрібнення часнику використовуйте спеціальний прес.
- При використанні бальзамічного оцту стежте за приготуванням, оскільки він може підгоріти.
- Якщо ви не любите орегано, його можна замінити іншими сушеними спеціями, наприклад, чебрецем, розмарином або базиліком.
- Якщо ви любите гостре, додайте дрібку меленого червоного перцю.
- Щоб додати хрусткої текстури, використовуйте кедрові горішки або рубаний мигдаль.
- Гриби ідеально підійдуть як до м’яса, так і до риби.
Інгредієнти:
- пів кілограма печериць;
- 10 зубчиків часнику пропустити через прес;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- 2 столові ложки бальзамічного оцту;
- 2 столові ложки дрібно тертого сиру пармезан(або будь-якого іншого твердого сиру);
- 1 чайна ложка сушеного орегано;
- 1 чайна ложка солі;
- 1/2 чайної ложки чорного перцю;
- свіжа порізана петрушка для сервірування.
Рецепт
Розігрійте духовку до 200 градусів і застеліть деко фольгою.
У великій мисці змішайте гриби, часник, оливкову олію, орегано, сіль, перець і приправи, та як слід все добре перемішайте . Розкладіть їх в один шар на деко.
Випікайте протягом 15 хвилин. Налийте зверху бальзамічний оцет, перемішайте з грибами і рівномірно посипте сиром. Запікайте ще 10 хвилин або поки гриби не стануть м’якими, а бальзамічний оцет не потемніє.
Наріжте свіжу петрушку і прикрасьте нею страву. Подавайте гриби з м’ясом або рибою. Смачного!
Отличный рецепт.