В холодну пору року завжди хочеться чогось легкого, смачного, яскравого і теплого. Passion.ru зібрав для своїх читачок “букет” кольорових, незвичайних, красивих і, головне, дуже смачних і корисних салатів.
Великий зелений салат: хойсин дресинг, томати, листки салату
ресторан Avocado Queen, бренд-шеф Глен Баллис
Вам знадобиться:
- Шпинат – 30 г
- Міні-шпинат – 30 г
- Рукола – 30 г
- Салат корн – 30 г
- Пак-чой – 30 г
- Авокадо – 100 г
- В’ялені томати – 50 г
- Насіння соняшнику – 10 г
- Сіль, перець – за смаком
Дресинг:
- Соус хойсин – 30 мл
- Тахін – 30 г
- Оливкова олія – 40 мл
- Соус понзі – 20 мл
Приготування:
Авокадо нарізати тонкими слайсами, в’ялені томати – поздовжніми смужками. Змішати в мисці всі види салату, зверху викласти слайсы авокадо і томатів. Посипати насінням соняшника. Всі інгредієнти дресингу перемішати в окремій ємності. Полити салат заправкою за смаком і перемішати.
Салат з кальмарами
ресторан «Черетто море» шеф-кухар Володимир Сидоров
Вам знадобиться:
- Кальмар – 2 шт
- Салат рукола – 15 г
- Картопля відварна – 1 шт
- Тигрові креветки – 2 шт
- Орегано сухий. – 5 г
- Вершкове масло – 10 г
- Білий цибулю – ½ шт
- Олія оливкова – 10 г
- Біле вино сухе. – 30 мл
- Вершки 33% – 100 мл
- Трюфельна паста – 3 г
- Трюфельне масло – 5 мл
- Сіль – 1 г
- Перець – 1 р
Приготування:
Відварне картофеь довільно порізати і оюжарить разом з креветками на оливковому маслі з додаванням солі і перцю. Білий цибулю дрібно порізати, обсмажити на вершковому маслі до м’якості. Додати біле вино і вершки, тушкувати на середньому вогні, поки суміш не загусне. Ввести трюфельну пасту. За допомогою блендера довести соус до однорідного стану.
Тушки кальмара довільно порізати і обсмажити до готовності на оливковій олії з орегано, сіллю і перцем.
Викласти картоплю на тарілку, креветки, кальмари. Полити інгредієнти трюфельним соусом. Прикрасити листям руколи і трюфельним маслом
Теплий салат з філе сібаса, авокадо і кіноа
ресторан Scrocchiarella, бренд-шеф Тіциано Казило
Вам знадобиться:
- Філе сібаса – 200 г
- Салат рукола – 20 г
- Шпинат свіжий – 20 г
- Салат лолло росса – 20 г
- Кіноа відварена – 50 г
- Авокадо – ½ шт
- Крем-сир – 40 г
- Гарбузове насіння – 10 г
- Оливкова олія – 30 мл
- Лимонний сік – 10 мл
- Сіль – 1 г
- Перець чорний горошком – 1
Приготування:
Філе сібаса замаринувати в солі, перці, змастити оливковою олією і запекти до готовності в духовці. Приготувати заправку для салату: оливкова олія замішати з сіллю, перцем і лимонним соком.
Авокадо порізати на тонкі часточки. Замішати листя салатів з кіноа і оливковою заправкою.
Викласти порізане філе сібаса, прикрасити гарбузовим насінням і крем-сиром.
Теплий салат з кальмаром, кабачком і червоною цибулею
ресторан «Вермутерия», концепт-шеф Карло Греку
Вам знадобиться:
- Кальмар — 1 шт.
- Кабачок — 1 шт.
- Салат корн — 15 г
- Томати вялені — 15 г
- Вершкове масло — 10 г
- Часникове масло — 10 г
- Олія оливкова — 10 г
- Цибуля фрі — 2 г
- Цибуля маринований — 2 г
- Сіль — 1 г
- Перець — 1 р
- Фокачча — ½ шт.
Спосіб приготування:
Порізати довільно кабачок, змастити оливковою олією з сіллю і перцем і запекти в духовці при 180 градусах протягом 20 хвилин.
Очищену тушку кальмара порізати на 8 частин і обсмажити на вершковому маслі з сіллю і перцем до готовності.
Викласти в тарілку листя салату корн, в’ялені томати, кабачок, маринований цибулю і шматочки кальмара. Заправити часниковим маслом, прикрасити цибулею фрі.
Подавати страву з фокаччею.
Овочі Турандот
ресторан «Турандот», шеф-кухар Дмитро Єремєєв
Вам знадобиться:
- Червоний солодкий перець 5 г
- Кабачки 8 г
- Міні кукурудза 16 р
- Морква 8 г
- Свіжа спаржа 8 г
- Капуста брокколі 33 г
- Зелений салат 40 г
- Стручковий зелений горошок 10 г
- Китайська капуста 80 г
- Мариновані каперси 4 г
- Мигдаль 6 р
- Молоко 3,2%-ве 10 мл
- Конфітюр 12 р
- Вершкове масло-8 г
- Олія оливкова 10 мл
- Кінза 2 г
- Сіль 10 г
Спосіб приготування:
Мигдаль замочити в молоці.
Кукурудзу міні, моркву нарізати брусочком, стручковий горошок – шашками.
З’єднати овочі зі спаржею, брокколі, листям салату, обшпарити в підсоленій воді, відкинути на друшляк.
В суміші оливкової і вершкового масел обсмажити кабачки, болгарський перець, додати ошпарені овочі та інші інгредієнти.
Прогріти протягом хвилини на сильному вогні, постійно помішуючи.
Готову страву викласти на порційну тарілку, прикрасити листям кінзи і скропити оливковою олією.