Колір і користь: 5 теплих соковитих салатів для холодної погоди

Цвет и польза: 5 теплых сочных салатов для холодной погоды

В холодну пору року завжди хочеться чогось легкого, смачного, яскравого і теплого. Passion.ru зібрав для своїх читачок “букет” кольорових, незвичайних, красивих і, головне, дуже смачних і корисних салатів.

Великий зелений салат: хойсин дресинг, томати, листки салату

ресторан Avocado Queen, бренд-шеф Глен Баллис

Вам знадобиться:

  • Шпинат – 30 г
  • Міні-шпинат – 30 г
  • Рукола – 30 г
  • Салат корн – 30 г
  • Пак-чой – 30 г
  • Авокадо – 100 г
  • В’ялені томати – 50 г
  • Насіння соняшнику – 10 г
  • Сіль, перець – за смаком

Дресинг:

  • Соус хойсин – 30 мл
  • Тахін – 30 г
  • Оливкова олія – 40 мл
  • Соус понзі – 20 мл

Приготування:

Авокадо нарізати тонкими слайсами, в’ялені томати – поздовжніми смужками. Змішати в мисці всі види салату, зверху викласти слайсы авокадо і томатів. Посипати насінням соняшника. Всі інгредієнти дресингу перемішати в окремій ємності. Полити салат заправкою за смаком і перемішати.

Салат з кальмарами

ресторан «Черетто море» шеф-кухар Володимир Сидоров

Цвет и польза: 5 теплых сочных салатов для холодной погоды

Вам знадобиться:

  • Кальмар – 2 шт
  • Салат рукола – 15 г
  • Картопля відварна – 1 шт
  • Тигрові креветки – 2 шт
  • Орегано сухий. – 5 г
  • Вершкове масло – 10 г
  • Білий цибулю – ½ шт
  • Олія оливкова – 10 г
  • Біле вино сухе. – 30 мл
  • Вершки 33% – 100 мл
  • Трюфельна паста – 3 г
  • Трюфельне масло – 5 мл
  • Сіль – 1 г
  • Перець – 1 р

Приготування:

Відварне картофеь довільно порізати і оюжарить разом з креветками на оливковому маслі з додаванням солі і перцю. Білий цибулю дрібно порізати, обсмажити на вершковому маслі до м’якості. Додати біле вино і вершки, тушкувати на середньому вогні, поки суміш не загусне. Ввести трюфельну пасту. За допомогою блендера довести соус до однорідного стану.
Тушки кальмара довільно порізати і обсмажити до готовності на оливковій олії з орегано, сіллю і перцем.
Викласти картоплю на тарілку, креветки, кальмари. Полити інгредієнти трюфельним соусом. Прикрасити листям руколи і трюфельним маслом

Теплий салат з філе сібаса, авокадо і кіноа

ресторан Scrocchiarella, бренд-шеф Тіциано Казило

Цвет и польза: 5 теплых сочных салатов для холодной погоды

Вам знадобиться:

  • Філе сібаса – 200 г
  • Салат рукола – 20 г
  • Шпинат свіжий – 20 г
  • Салат лолло росса – 20 г
  • Кіноа відварена – 50 г
  • Авокадо – ½ шт
  • Крем-сир – 40 г
  • Гарбузове насіння – 10 г
  • Оливкова олія – 30 мл
  • Лимонний сік – 10 мл
  • Сіль – 1 г
  • Перець чорний горошком – 1

Приготування:

Філе сібаса замаринувати в солі, перці, змастити оливковою олією і запекти до готовності в духовці. Приготувати заправку для салату: оливкова олія замішати з сіллю, перцем і лимонним соком.
Авокадо порізати на тонкі часточки. Замішати листя салатів з кіноа і оливковою заправкою.
Викласти порізане філе сібаса, прикрасити гарбузовим насінням і крем-сиром.

Теплий салат з кальмаром, кабачком і червоною цибулею

ресторан «Вермутерия», концепт-шеф Карло Греку

Цвет и польза: 5 теплых сочных салатов для холодной погоды

Вам знадобиться:

  • Кальмар — 1 шт.
  • Кабачок — 1 шт.
  • Салат корн — 15 г
  • Томати вялені — 15 г
  • Вершкове масло — 10 г
  • Часникове масло — 10 г
  • Олія оливкова — 10 г
  • Цибуля фрі — 2 г
  • Цибуля маринований — 2 г
  • Сіль — 1 г
  • Перець — 1 р
  • Фокачча — ½ шт.

Спосіб приготування:

Порізати довільно кабачок, змастити оливковою олією з сіллю і перцем і запекти в духовці при 180 градусах протягом 20 хвилин.
Очищену тушку кальмара порізати на 8 частин і обсмажити на вершковому маслі з сіллю і перцем до готовності.
Викласти в тарілку листя салату корн, в’ялені томати, кабачок, маринований цибулю і шматочки кальмара. Заправити часниковим маслом, прикрасити цибулею фрі.
Подавати страву з фокаччею.

Овочі Турандот

ресторан «Турандот», шеф-кухар Дмитро Єремєєв

Цвет и польза: 5 теплых сочных салатов для холодной погоды

Вам знадобиться:

  • Червоний солодкий перець 5 г
  • Кабачки 8 г
  • Міні кукурудза 16 р
  • Морква 8 г
  • Свіжа спаржа 8 г
  • Капуста брокколі 33 г
  • Зелений салат 40 г
  • Стручковий зелений горошок 10 г
  • Китайська капуста 80 г
  • Мариновані каперси 4 г
  • Мигдаль 6 р
  • Молоко 3,2%-ве 10 мл
  • Конфітюр 12 р
  • Вершкове масло-8 г
  • Олія оливкова 10 мл
  • Кінза 2 г
  • Сіль 10 г

Спосіб приготування:

Мигдаль замочити в молоці.
Кукурудзу міні, моркву нарізати брусочком, стручковий горошок – шашками.
З’єднати овочі зі спаржею, брокколі, листям салату, обшпарити в підсоленій воді, відкинути на друшляк.
В суміші оливкової і вершкового масел обсмажити кабачки, болгарський перець, додати ошпарені овочі та інші інгредієнти.
Прогріти протягом хвилини на сильному вогні, постійно помішуючи.
Готову страву викласти на порційну тарілку, прикрасити листям кінзи і скропити оливковою олією.

Рейтинг
( Пока оценок нет )
Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: