Молочні продукти, які ми бачимо на прилавках в магазинах, приносять більше шкоди, ніж користі. Зверніть увагу на склад улюбленого йогурту. Що в ньому стоїть на першому місці?

У 90% випадків — це цукор, потім нормалізоване молоко і харчові консерванти. Як думаєте, чи багато користі від такого продукту? Норма споживання цукру на одну дорослу людину становить +/- 50 грам. Це близько 12 чайних ложок. Всього один маленький стаканчик покупного йогурту містить половину денної норми цукру, якщо не більше. Саме тому все більше людей переходять на натуральні йогурти, які нескладно приготувати в домашніх умовах.

Как приготовить домашний йогурт в йогуртнице

Простий рецепт домашнього йогурту

Свіжий і натуральний домашній йогурт в йогуртниці виходить набагато смачніше покупного. Вам знадобиться суха закваска VIVO і тварине або рослинне молоко. Якщо хочете зробити йогурт з добавками, то підготуйте їх заздалегідь: потрібно подрібнити горіхи, ягоди обшпарити окропом і так далі. Якщо у вас немає йогуртниці, приготувати йогурт можна в каструлі з товстим дном. Головне ретельно вимити і обдати окропом все кухонне начиння, яка буде стикатися з молоком.

Покрокове приготування в йогуртниці

  1. Попередньо обробляємо молоко. Якщо ви будете використовувати домашнє або пастеризоване молоко, то його обов’язково кип’ятити. Не хочете витрачати час на додаткову термічну обробку? Без проблем, тоді можна використовувати ультрапастеризоване.
  2. З’єднуємо суху закваску VIVO і молоко. Якщо ви попередньо кип’ятили молоко, дайте йому трохи охолонути. Якщо змішати суху закваску з гарячим, йогурт вийде кислим і відразу згорнеться. Ідеальна температура рідини +/- 38 градусів. Якщо у вас є кухонний термометр, орієнтуйтеся на цю цифру. Гарненько перемішайте суху закваску з теплим молоком до отримання однорідної маси.
  3. Включаємо прилад і розподіляємо нашу суміш по стерилізованим баночках йогуртниці. Час закваски продукту варіюється в межах 6-8 годин.
  4. Через деякий час перевіряємо густоту йогурту. Якщо вона вас не влаштовує, ждіть ще годину або два. Більш точні рекомендації про час приготування є на упаковці сухої закваски VIVO.
  5. Охолоджуємо готовий продукт. Поставте домашній йогурт в холодильник, щоб він став ще смачніше і корисніше. З’їсти йогурт потрібно протягом 5 днів з моменту його приготування.
Категорії: КУЛІНАРІЯ

0 коментарів

Напишіть відгук

%d блогерам подобається це: