Молочні продукти, які ми бачимо на прилавках в магазинах, приносять більше шкоди, ніж користі. Зверніть увагу на склад улюбленого йогурту. Що в ньому стоїть на першому місці?
У 90% випадків — це цукор, потім нормалізоване молоко і харчові консерванти. Як думаєте, чи багато користі від такого продукту? Норма споживання цукру на одну дорослу людину становить +/- 50 грам. Це близько 12 чайних ложок. Всього один маленький стаканчик покупного йогурту містить половину денної норми цукру, якщо не більше. Саме тому все більше людей переходять на натуральні йогурти, які нескладно приготувати в домашніх умовах.
Простий рецепт домашнього йогурту
Свіжий і натуральний домашній йогурт в йогуртниці виходить набагато смачніше покупного. Вам знадобиться суха закваска VIVO і тварине або рослинне молоко. Якщо хочете зробити йогурт з добавками, то підготуйте їх заздалегідь: потрібно подрібнити горіхи, ягоди обшпарити окропом і так далі. Якщо у вас немає йогуртниці, приготувати йогурт можна в каструлі з товстим дном. Головне ретельно вимити і обдати окропом все кухонне начиння, яка буде стикатися з молоком.
Покрокове приготування в йогуртниці
- Попередньо обробляємо молоко. Якщо ви будете використовувати домашнє або пастеризоване молоко, то його обов’язково кип’ятити. Не хочете витрачати час на додаткову термічну обробку? Без проблем, тоді можна використовувати ультрапастеризоване.
- З’єднуємо суху закваску VIVO і молоко. Якщо ви попередньо кип’ятили молоко, дайте йому трохи охолонути. Якщо змішати суху закваску з гарячим, йогурт вийде кислим і відразу згорнеться. Ідеальна температура рідини +/- 38 градусів. Якщо у вас є кухонний термометр, орієнтуйтеся на цю цифру. Гарненько перемішайте суху закваску з теплим молоком до отримання однорідної маси.
- Включаємо прилад і розподіляємо нашу суміш по стерилізованим баночках йогуртниці. Час закваски продукту варіюється в межах 6-8 годин.
- Через деякий час перевіряємо густоту йогурту. Якщо вона вас не влаштовує, ждіть ще годину або два. Більш точні рекомендації про час приготування є на упаковці сухої закваски VIVO.
- Охолоджуємо готовий продукт. Поставте домашній йогурт в холодильник, щоб він став ще смачніше і корисніше. З’їсти йогурт потрібно протягом 5 днів з моменту його приготування.