Какие блюда должны быть на праздничном столе, чтобы задобрить символ года

Новий рік – збори забобонів. Де зустрічати, щоб весь рік бути щасливим? Що надіти, щоб всі мрії збулися? І, найголовніше, – як накрити новорічний стіл, чим пригощати гостей і рідних, щоб задобрити Великого Кабана – символ наступаючого року? Складаємо магічний план!

Не просто чисто, а бездоганно чисто

Зустрічати Новий рік потрібно в чистому будинку, тому прибирання є головним передноворічним ритуалом. Причому прибратися краще за кілька днів до свята. Якщо наводити порядок у переддень Нового року, ви ризикуєте «вимести» удачу. Позбавтеся від речей, з якими у вас пов’язані погані спогади – не варто брати тягар негативу в світле майбутнє. Візуалізуйте процес: уявляйте, що ви позбавляєтеся не тільки від грязі, але і від невдач, які переслідували у році, що минає.

Виключіть з меню:

  • Свинину (самі розумієте), а проблеми так і будуть вас переслідувати.
  • Раків і омарів інакше протягом року не зможете просунутися до своїх цілей, а будете лише “задкувати” назад.

Приділіть увагу декору:

  1. Нехай скатертини і серветки будуть в золотистих і жовтих тонах – гряде рік Жовтої Свині
  2. При сервіровці новорічного столу використовуйте тільки предмети з натуральних матеріалів. Свиня опиниться в захваті від столу, оформленому в сільському стилі. В якості декору гарні колоски і справжні ялинові гілочки.
  3. Обмотайте ніжки столу білою тканиною – чому-то це обіцяє гармонію в родині
  4. Приготуйтеся багато готувати.
  5. Кабан зарекомендував себе, як досить ненажерливе і всеїдна тварина, тому новорічний стіл повинен бути багатим і насиченим різноманітними стравами. Не тільки традиційними, але і незвичайними, зі свіжим поєднанням смаків.
  6. Так як свиня травоїдний, приділіть увагу овочів, свіжих салатів, зелені. Добре б додати пророщені зерна пшениці й пшона
  7. Зробіть в якості гарніру блюдо з будь-якої крупи. Навіть якщо домочадці не оцінять, то свинка точно буде задоволена.
  8. Для приготування десерту краще використовувати натуральні ягоди, горіхи і мед.
  9. Що пити? Кабан воліє легкі напої. Традиційними є шампанське, червоні вина, слабоалкогольні і вітамінні коктейлі. Міцний алкоголь символ року не шанує, так що напитися до «свинського» стану не вийде. Зверніть увагу на процес відкупорювання шампанського. Куди впаде пробка? Якщо на стіл – голодування, навіть лікувальну, вам не загрожує. Якщо на підлогу – є ризик фінансових невдач. А якщо ж пробка опинилася під столом, то вся родина буде збиратися часто протягом року. Сама ж велика удача – якщо пробка опинилася в одному з страв. Щастя є!

А наостанок кілька рецептів. Їх можна і в Новий рік подати і старий , та хоч на Різдво. Наш експерт познайомить вам новий новорічний експерт.

Какие блюда должны быть на праздничном столе, чтобы задобрить символ года

Джеймс Редуту,шеф – кухар “Гранд Європейський експрес”

Салат з печених овочів з фенхелем під соусом берблан

Какие блюда должны быть на праздничном столе, чтобы задобрить символ года

Вам знадобиться:

  • Баклажан печена 30 г
  • Цукіні печена 40 г
  • Печений перець 30 г
  • Фенхель печена 50 г
  • Томати без шкіри 30 г
  • Кропове Масло-5 г
  • В’ялені томати черрі 5 г
  • Міні шпинат 1 г
  • Чіпси з фенхелю 2 г
  • Соус берблан 40 г
  • вершкове масло-8 г
  • вершки 33% 8г
  • жовток курячий 1 шт
  • гірчиця діжонська 8г
  • соус марін 8 г
  • оцет винний 8 г

Спосіб приготування:

Цвітну капусту, цукіні, перець болгарський, баклажан, запікають з чебрецем і часником, потім у баклажана і перцю видаляють шкірку. Фенхель запікають у кроповим олії. При віддачі всі овочі нарізають великими шматками і прогрівають, декорують чіпсами з фенхелю, томатами черрі, міні шпинатом, обпаленими томатами, кроповим маслом і соусом берблан. Для соусу з’єднати: вершкове масло, вершки, жовток курячий, гірчиця діжонська, соус, мірін, оцет винний.

Салат з лососем і авокадо

Какие блюда должны быть на праздничном столе, чтобы задобрить символ года

Вам знадобиться:

  • Рукола – 30 г
  • Міні шпинат – 10 г
  • Соус медово-гірчичний – 30 г
  • Лосось – 90 г
  • Помідори черрі – 35 г
  • Кунжут – 2 г
  • Авокадо – 30 г
  • Соус унагі – 5 г

Інгредієнти для соусу:

  • Діжонська гірчиця – 40 г
  • Мед – 10 г
  • Сік лимона – 5 г
  • Масло рослинне – 100 г
  • Сіль – 2 г
  • Перець – 1 р

Спосіб приготування соусу: всі інгредієнти змішати і збити блендером.

Спосіб приготування:;

Лосось порізати на маленькі шматочки, змастити соусом унагі і запекти в духовці при 180 градусах протягом 7 хвилин. На тарілку викласти рукколу, міні шпинат, листя мангольда, авокадо (порізати довільно) і лосось, полити соусом, прикрасити томатами черрі і кунжутом.

Палтус з різотто

Какие блюда должны быть на праздничном столе, чтобы задобрить символ года

Вам знадобиться:

  • Палтус – 110 г
  • Різотто – 70 г
  • Стебло селери – 20 г
  • Цибуля ріпчаста – 10 г
  • Рибний бульйон – 200 г
  • Масло рослинне – 20 г
  • Масло вершкове – 10 г
  • Вершковий сир – 15 г
  • Пармезан – 10 г
  • Чорнило каракатиці – 2 г
  • Трюфельний соус – 30 г
  • Міні шпинат – 5 г
  • Кропове Масло – 5 г

Інгредієнти для трюфельного соусу:

  • Білі гриби – 60 г
  • Сир маскарпоне – 150 г
  • Курячий бульйон – 300 г
  • Цибуля порей – 50 г
  • Масло вершкове – 15 г
  • Трюфельне Масло – 2 г
  • Сіль – 2 г
  • Масло рослинне – 30 г
  • Печериці – 70 г

Спосіб приготування соусу: всі інгредієнти посмажити до готовності і пробити в блендері до однорідної густої консистенції.

Спосіб приготування:

Палтус очистити від кісток і обсмажити на грилі з двох сторін, з боку шкіри 3 хвилини, з боку м’яса 1 хвилину. Посолити, поперчити і запекти в духовці при 180 градусах протягом 5 хвилин. Зварити різотто до стану аль денте, потім обсмажити з часником, чебрецем, курячим бульйоном і білим вином. Окремо обсмажити на рослинно-вершковому маслі поросяти, ягняти селеру і цибулю. З’єднати з готовим різотто, додати вершковий сир, рибний бульйон, чорнило каракатиці, добре перемішати, зняти з вогню і додати пармезан. На тарілку викласти готовий різотто, поруч покласти трюфельний соус, зверху покласти палтус і полити кроповим маслом.

Теляча вирізка з айвою

Какие блюда должны быть на праздничном столе, чтобы задобрить символ года

Вам знадобиться:

  • Теляча вирізка – 160 г
  • Масло рослинне – 20 г
  • Олія оливкова – 30 г
  • Часник – 10 г
  • Розмарин – 2 г
  • Пюре з айви – 80 г
  • Брусничний Соус – 8 г
  • Крамбл з арахісу – 8 г
  • Міні шпинат – 1 г
  • Бульйон курячий – 30 г
  • Перець – 1 р

Інгредієнти для пюре з айви:

  • Масло вершкове – 30 г
  • Масло рослинне – 10 г
  • Айва – 30 г

Крамбл з арахісу:

  • Арахіс – 90 г
  • Масло вершкове – 60 г
  • Цукор – 60 г
  • Борошно пшеничне – 60 г

Спосіб приготування крембала з арахісу: арахіс обсмажити з цукром, борошном і маслом. Потім пробити в блендері до однорідної маси, розкласти тонким шаром на деко і запекти в духовці при 180 градусах протягом 5 хвилин.

Спосіб приготування пюре з айви: айву проколоти шпажками, полити рослинним маслом і запекти духовці при 180 градусах протягом 20 хвилин. Потім очистити від шкірки, кісточок і пробити в блендері до однорідної маси. Додати вершкове масло, цукор і добре перемішати.

Спосіб приготування:

Телячу вирізку посолити, поперчити і обсмажити з 4-х сторін на грилі до стану medium. Потім запекти в духовці при 180 градусах протягом 9 хвилин. На тарілку викласти айвове пюре, зверху покласти вирізку, посипати кремблом з арахісу і прикрасити міні шпинатом.

Торт Москва

Какие блюда должны быть на праздничном столе, чтобы задобрить символ года

Вам знадобиться:

Бісквіт:

  • Вода – 120 мл
  • Мед – 120 гр.
  • Цукор – 54 гр.
  • Розпушувач – 0,005 гр.
  • Суміш спецій: кориця, мускатний горіх, імбир мелений, кардамон – 4 гр.
  • Сода – 8 гр.
  • Оцет столовий 6% – 8 гр.
  • Цедра лимона – 4 гр.
  • Цедра апельсина – 4 гр.
  • Масло вершкове – 76 гр.
  • Борошно – 128 гр.

У вас вийде 2 коржа.

Спосіб приготування:

Бісквіт. Воду, мед, цукор, масло вершкове, спеції розтопити на водяній бані до розчинення цукру. Додати соду, погасити її оцтом, потім додати борошно, розпушувач і цедру лимона і апельсина. Отпечь коржі в кондитерському кільці, діаметр 24 см, при температурі 175 градусів 10 хвилин.
Журавлинне желе
Пюре журавлинно – 160 гр.
Цукор – 75 гр.
Желатин – 4,5 гр.
Вихід : 200 гр.

Спосіб приготування: Журавлинне желе. Пюре журавлинне і цукор довести до кипіння, зняти з вогню, дати трохи охолонути, потім ввести підготовлений желатин. Вилити желе у форму і заморозити.

Мус зі смаком пряженого молока

  • Шоколад білий – 310 гр.
  • Вершки 35% – 150 гр. (доводимо до кипіння)
  • Мускатний горіх – 0,5 гр.
  • Вершки 35% – 225 гр. (збиваємо)
  • Желатин -5 гр.
  • Сіль – 0,0001 гр.
  • Вихід: 650 гр. (на один торта)

Спосіб приготування: шоколад розтопити в печі до карамельного кольору, вершки довести до кипіння з мускатним горіхом, вилити на шоколад порціями і пробити блендером, потім з’єднати зі збитими вершками.

Гляссаж дзеркальний

  • Желатин – 22 гр.
  • Вода – 125 гр.
  • Цукор – 225 гр.
  • Глюкоза – 225 гр.
  • Шоколад білий – 225 гр.
  • Згущене молоко – 160 гр.
  • Гель нейтральний – 90 гр.
  • Барвник – 6 гр.

Спосіб приготування

Воду, цукор, глюкозу довести до кипіння, зняти з вогню додати розтоплений желатин, згущене молоко, розтоплений шоколад і гель нейтральний. Пробути добре блендером і процідити.
збірка! на дно форми кладемо пряний бісквіт, відсаджуємо частина мусу, викладаємо журавлинне желе, знову мус, бісквіт мус. заготівлю торта заморожуємо, потім покриваємо дзеркальним гляссажем.

Тістечко «Медовик»

Какие блюда должны быть на праздничном столе, чтобы задобрить символ года

Вам знадобиться:

Медові коржі:

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 250 гр.
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Мед гречаний – 240 гр.
  • Сода – 0,18 гр.
  • Мука в/с – 600 гр.

Крем на медівник:

  • Сметана 20% – 650 гр.
  • Вершки 35% – 650 гр.
  • Цукор – 375 гр.

Спосіб приготування:

Для приготування коржів яйця, цукор, масло вершкове розтопити на водяній бані до розчинення цукру, помішуючи віночком. Зняти з лазні, додати соду. Ввести просіяне борошно, ретельно перемішати і розмазати по силіконовому килимку. Випікати при температурі 170 градусів протягом 7 хвилин.
Для крему сметану збити з цукром і з’єднати зі збитими вершками.
Готові коржі прошарувати мінімум 4 рази. Зібрати торт. Дати настоятися.


Напишіть відгук

%d блогерам подобається це: