Хурма не тільки смачна, але й корисна, головне — знайти самий смачний сорт.
Буррата, хурма, базиліковим масло
ресторан Kuznya, шеф-кухар Руслан Закіров
Вам знадобиться:
- сир буррата — 1 шт .
- хурма — 110 г
- базиліковим масло — 30 г
- сіль — 1 г
- олія оливкова — 10 г
Спосіб приготування:
Хурму очистити і нарізати великими кубиками. Викласти буррату на подушку з базилікового масла, навколо покласти кубики хурми, злегка посолити і приправити оливковою олією.
Вершкова буратта з пряною хурмою
ресторан JOY, шеф-кухар Антон Патанькин
Вам знадобиться:
- буррата — 125 г
- хурма — 90 г
- салатна заправка — 5 г
- мед — 5 г
- пекінський соус — 10 р
- кешью — 7 г
- чилі — 4 г
- кінза — 3 г
- рукола — 7 г
Інгредієнти для салатної заправки:
- лимонний сік — 300 г
- мірін — 300 г
- олія оливкова — 600 г
Спосіб приготування:
Буратту викласти в тарілку. Хурму нарізати великими шматками, заправити пекінським соусом і викласти на тарілку поряд з бураттой.
Зверху викласти руколу. Салату змішати заправку з медом, отриманою сумішшю полити салат зверху. Прикрасити страву кінзою, чилі і кешью.
Салат з хурмою, шпинатом і іспанським хамоном
ресторан JOY, шеф-кухар Антон Патанькин
Вам знадобиться:
- шпинат — 20 г
- авокадо — 20 г
- огірок — 20 г
- помідори черрі — 20 г
- хурма — 90 г
- хамон — 30 г
- горгонзола — 20 г
- салатна заправка — 30 г
- мед — 10 г
- сіль — 1 г
- редис — 4 г
- кінза — 4 г
Інгредієнти для салатної заправки:
- лимонний сік — 300 г
- мірін — 300 г
- олія оливкова — 600 г
Спосіб приготування:
На листя шпинату викласти нарізані середнім кубиком огірки, авокадо і помідори черрі. Салатну заправку змішати з медом і полити зверху салат. На овочі зверху викласти шматочки хурми, сиру і хамона. Прикрасити салат слайсами редиски і листям кінзи.
Крамбл з хурмою
ресторан Molto Buono 2.0, шеф-кухар Ильназ Іскаков
Вам знадобиться:
- хурма — 10 г
- вершкове масло — 10 г
- мигдальна борошно — 20 г
- карамель — 2 г
Інгредієнти для пюре з маракуї:
- пюре з маракуї — 100 г
- табаско — 2 г
- вода — 50 мл
- цукор — 10 г
Інгредієнти для кокосового ганаша:
- хурма — 10 г
- вершки (33%) — 500 мл
- кокосове молоко — 400 мл
- желатин — 5 г
- глюкозний сироп — 70 г
Спосіб приготування:
Для початку приготувати крамбл. Для цього необхідно розтопити вершкове масло, змішати його з мигдальною борошном, розкачати і випікати в розігрітій до 170°С духовці близько 10-15 хвилин (до готовності). Дістати і остудити.
Далі зробити пюре з маракуї. У сотейнику необхідно змішати фруктове пюре з водою і цукром, довести до кипіння. Потім додати табаско, желатин, ретельно перемішати і остудити.
Приготувати кокосовий ганаш. Спочатку потрібно замочити желатин в холодній воді. У сотейнику змішати кокосове молоко, вершки (250 г) і довести до кипіння. Остудити до 70°С, додати желатин, ретельно перемішати. Коли суміш стане кімнатної температури, можна додати решту вершків, ще раз ретельно перемішати і залишити на 12 годин. Потім отриману масу необхідно збити в міксері.
Можна збирати блюдо. За допомогою формувального кільця викласти на тарілку крамбл, посипати зверху вибуховою карамеллю. Взяти кондитерський мішок і додати на тарілку у вигляді крапель пюре з маракуї і кокосовий ганаш. Хурму нарізати на частини і красиво викласти зверху.