Наш постійний автор, експерт експерт з 22-річним стажем. Розповість нам про салати, які можна їсти і в пост і тим, хто просто дотримується здорового способу життя, Катерина, автор книг, зокрема «Книги про смачну і веганської їжі», відомий фуд-блогер та автор програми Diet Program APP.
Катерина Маслова,відомий фуд-блогер
Салат «Олів’є»
- 1-2 порції
- проста складність
- 15 хвилин
Вам знадобиться:
- Відварна картопля – 100 г
- Відварна морква – 100 г
- Зелений горошок заморожений або консервований – 100 г
- Веганські сосиски з соєвого або пшеничного протеїну – 100 г
- Твердий або середньої твердості тофу – 100 г
- Свіжі огірки – 50 г
- Солоні огірки – 50 г
- Веганські майонез – 100-150 г (рецепт на стор 42)
- Сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- Відварну картоплю і моркву, свіжі огірки очистіть від шкірки.
- Всі овочі наріжте дрібним кубиком (у ідеальної господині такий кубик розміром з горошину).
- Заправте веганским майонезом і посоліть за смаком, перемішайте і перекладіть в салатницю салат або розкладіть по тарілках.
Крабовий салат
Салат “Столичний”
Вам знадобиться:
- 1-2 порції
- простий
- 10 хвилин
Вам знадобиться:
- Відварний білий круглозерний рис – 170 р
- Червона морква – 50 г
- Заморожена або кукурудза консервована – 100 г
- Твердий або середньої твердості тофу – 100 г
- Веганські майонез – 100 г (рецепт на стор 42)
- Сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- Відварну червону моркву наріжте дуже дрібним кубиком – чим дрібніше, тим складніше буде зрозуміти, що це таке.
- Тофу наріжте звичайним кубиком.
- Заморожену кукурудзу відкиньте в друшляк і повністю розморозьте. Або використовувати консервовану.
- Змішайте всі інгредієнти, заправте веганским майонезом і посоліть за смаком.
Салат “Столичний”
- 1-2 порції
- простий
- 30 хвилин
Вам знадобиться:
- Відварна картопля – 100 г
- Солоний огірок – 80 г
- Свіжий огірок – 80 г
- Соєве м’ясо сублимированное – 30 г
- Твердий тофу – 30 г
- Веганські майонез – 70 г (рецепт на стор 42)
- Рослинне масло – для смаження
- Сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- Соєве м’ясо замочити у великій кількості чистої фільтрованої води і залиште на 20 хвилин.
- Картопля очистіть від шкірки, наріжте разом з огірками і тофу середнім кубиком приблизно 1,5 х 1,5 див.
- Соєве м’ясо відкиньте в друшляк, щоб позбутися від зайвої рідини, потім обсмажте на олії до золотистого кольору, остудіть і перекладіть в салат.
- Заправте інгредієнти веганским майонезом, посоліть за смаком, добре перемішайте.