Олів’є класичний або з перчинкою? Ви вже визначилися з головним салатом, який буде прикрашати ваш святковий стіл у новорічну ніч? Проблема вибору завжди була непростою. Ми це розуміємо і пропонуємо вам спробувати кілька рецептів від провідних шеф-кухарів і вибрати свій. А можна приготувати всі три варіанти, тим самим здивувавши своїх рідних і друзів.
Олів’є з яловичим язиком
ресторан «Дружба», шеф-кухар Іван Яковлєв
Вам знадобиться:
- Яйце 80 г
- Огірки мариновані 20 г
- Огірки солоні 50 г
- Картопля відварна 50 г
- Домашній майонез 15 г
- Морква варена 20 г
- Горошок зелений 20 р
- Язик яловичий відварний 100 г
- Салат листовий 15 г
Спосіб приготування:
Яйця відварити. Всі інгредієнти, крім мови, нарізати дрібними кубиками. Перемішати і заправити домашнім майонезом. Язик нарізати тонкими слайсами, обсмажити на грилі і викласти поруч з салатом.
Олів’є з лососем
ресторан «Дружба», шеф-кухар Іван Яковлєв
Вам знадобиться:
- Яйце 80 г
- Огірки мариновані 20 г
- Огірки солоні 50 г
- Картопля відварна 50 г
- Домашній майонез 15 г
- Морква варена 20 г
- Горошок зелений 20 р
- Лосось 80 г слабосоленої
- Салат листовий 15 г
Спосіб приготування:
Яйця відварити. Всі інгредієнти, крім мови, нарізати дрібними кубиками. Перемішати і заправити домашнім майонезом.
Лосось нарізати тонкими слайсами і викласти поруч з салатом.
Олів’є з куркою і яловичим язиком
ресторан «Шинок», шеф-кухар Олена Нікіфорова
Вам знадобиться:
- Огірок свіжий 60 г
- Огірок солоний 60 г
- Морква відварна 70 г
- Картопля відварна-100 г
- Яйце варене 40 г
- Горошок зелений консервований-50 г
- Язик відварний 40 г
- Курка запечена 40 г
- Домашній майонез 50 г
- Кріп-5 г
Спосіб приготування:
Всі інгредієнти нарізати кубиком.
Потім перемішати і заправити домашнім майонезом і грнаним кропом.
Посолити, поперчити за смаком.
Готовий салат прикрасити слайсами відварного язика, часточками вареного яйця, свіжим огірком.