Щоб підтримати імунітет взимку, доведеться більше уваги приділяти своєму харчуванню. Чи достатньо овочів і фруктів ви їсте? Багато спецій додаєте в свої страви?
Ягоди
Багато хто з нас звик їсти ягоди тільки влітку, купуючи їх у свіжому вигляді на ринку. При цьому найпопулярнішими традиційно вважаються полуниця і черешня. Взимку ж варто звернути увагу на менш популярні (але більш корисні) ягоди: обліпиху, журавлину і брусницю. Корисні речовини в них зберігаються навіть при заморожуванні. Додавайте їх в каші, робіть ягідні смузі та коктейлі — це зміцнить імунітет.
Спеції
Традиційно спеції сприймаються тільки як підсилювач смаку. Однак, окрім яскравих ароматів і смаків, у них містяться корисні речовини. Тому під час приготування обіду щедро додавайте в нього куркума, шафран, чорний перець і імбир. А в готову страву бажано додати часник або цибулю.
Яскраві фрукти та овочі
Деякі вчені вважають, що чим яскравіше овоч або фрукт, тим він корисніший. Виходячи з цієї теорії, навіть у зимовий час у нашому розпорядженні є такі яскраві та корисні овочі як буряк і морква. А якщо додати до них капусту, яка теж дуже корисна, то отримаємо смачний салат. Зелень теж необхідна навіть в зимовий час: салат, зелена цибуля, шпинат — все це в наш час можна придбати в багатьох супермаркетах, або ж виростити вдома на підвіконні.
Влітку ми їмо овочі, ягоди та зелень, не замислюючись. Однак, взимку слід підходити до харчування більш уважно.